Tuning

Wat is tunen?
– Tunen is het afstemmen van de motor. Denk aan een radio, vroeger moesten we de radio frequentie afstemmen (tunen, of afstellen), op een specifieke frequentie om het beste ontvangst te krijgen, dat zelfde principe is voor een motorfiets.

Er zijn vele manieren om een motorfiets te tunen, de twee meest bekende zijn aestetische tuning (het uiterlijk van de motorfiets, denk aan rem -schakelsets, rem -en koppelinghevels en clip-ons) en motormanagement tuning. Met motormanagement tuning heb je weer meerdere sub-categorieën, zoals het verwijderen van millieu-dippen en het afstellen van de lucht/mengsel verhouding op de testbank, en dan heb je motortechnische tuning, waarbij het motorblok los gaat en de algehele flow wordt geoptimaliseerd. Elke categorie neemt zijn eigen prijskaartje mee, ook is dat afhankelijk van de wensen van de rijder/eigenaar van de motorfiets.

In onze “Tuning-WebShop” hebben wij enkele producten staan die te maken hebben met de twee vormen van tuning, zoals hierboven omschreven. Wij houden van eenvoudigheid, en laten ons instrueren door onze jarenlange motorsport wegrace ervaring en de producten die wij in de motorsport wegrace ook zelf gebruiken. Neem een kijkje en bij vragen is een E-mail zo geschreven: rgtuningmotoren@gmail.com